Alles Moet Nieuw – Piet Zwart


 
Regie
Sherman De Jesus
 
Camera
Marc Felperlaan
Gregor Meerman
 
Geluid
Menno Euwe
Erik Langhout
 
Research
Kees Broos
Sherman De Jesus
John van der Ree
 
Muziek
Bastiaan Egberts
 
Geluidsontwerp & mixage
Mark Glynne
 
Montage
Sander Kuipers
 
Animaties
Guckindiewelt
 
Omroep
AVRO
 
Recensies
Noordhollands Dagblad
 
Media
Presskit NL
Dowload publiciteitsfoto’s (zip)
 
Web
Website filmaffichewedstrijd
IMDB

 

Piet Zwart (1885-1977), een eigenwijze en dwarse man die leefde om te vernieuwen en die de weg bereidde voor de Internationale successen van wat tegenwoordig bekend staat als Dutch Design. Hij werkte als binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus en docent en speelde in al deze hoedanigheden een belangrijke rol in het Nederlandse ontwerpklimaat van de twintigste eeuw.

Door zijn veelzijdigheid en zijn invloed op huidige vormgevers riep de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers hem in 2000 uit tot “Ontwerper van de eeuw”. Piet Zwart wordt in onze tijd, zonder enig voorbehoud tot de internationale avant-garde gerekend. Zijn werk spiegelt zich aan het werk van, inmiddels beroemde, buitenlandse collega’s maar is toch authentiek. Hij voelde affiniteit met het werk van Theo van Doesburg (De Stijl) en met het constructivisme van El Lissitzky maar ook met het Dadaïsme van Kurt Schwitters.

2012
Theaterversie 75′/ Televisieversie 52′
HD Cam
Nederlands (Engelse ondertitels)Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. Fax. |

Website by Koduijn