Alles Moet Nieuw – Piet Zwart

Piet Zwart

Director
Sherman De Jesus

 

Camera
Marc Felperlaan
Gregor Meerman

 

Geluid
Menno Euwe
Erik Langhout

 

Research
Kees Broos
Sherman De Jesus
John van der Ree

 

Muziek
Bastiaan Egberts

 

Geluidsontwerp & mixage
Mark Glynne

 

Montage
Sander Kuipers

 

Animaties
Guckindiewelt

 

Omroep
AVRO

 

Media
Presskit NL
Dowload publiciteitsfoto’s (zip)

 
Web
Website filmaffichewedstrijd
IMDB

 
Status:
In Production

Piet Zwart (1885-1977), een eigenwijze en dwarse man die leefde om te vernieuwen en die de weg bereidde voor de Internationale successen van wat tegenwoordig bekend staat als Dutch Design. Hij werkte als binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus en docent en speelde in al deze hoedanigheden een belangrijke rol in het Nederlandse ontwerpklimaat van de twintigste eeuw.

Door zijn veelzijdigheid en zijn invloed op huidige vormgevers riep de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers hem in 2000 uit tot “Ontwerper van de eeuw”. Piet Zwart wordt in onze tijd, zonder enig voorbehoud tot de internationale avant-garde gerekend. Zijn werk spiegelt zich aan het werk van, inmiddels beroemde, buitenlandse collega’s maar is toch authentiek. Hij voelde affiniteit met het werk van Theo van Doesburg (De Stijl) en met het constructivisme van El Lissitzky maar ook met het Dadaïsme van Kurt Schwitters.


Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. Fax. |

Website by Koduijn