Gods Eigen Parochie


Willibrord Kerk

 
Regie & Scenario
Sherman De Jesus

 

Producent
Cécile van Eijk
Sherman De Jesus

 

Camera
Gregor Meerman
Martijn van Beenen
Bert Oosterveld

 

Editor
Sander Kuipers
Jan Langeveld

 

Omroep
RTV Utrecht

 

Eindredactie RTV Utrecht
Neske Kraai

 

Coproductie
Memphis Film & Television en RTV Utrecht

 

Media
Presskit NL

 

Web
RTV Utrecht
 

Met: Amandus Korse, Antoine Bodar, Winand Kotte, Kardinaal Simonis, Anti-paus Clemens XV en Peter Klos

In de ontroerende film Gods Eigen Parochie vertellen parochianen over hun bijzondere band met de eigenzinnige pater Winand Kotte en zijn Willibrordkerk. Het verhaal van pater Kotte is vooral het verhaal van een parochie op drift. Van mensen op zoek naar het warme katholieke bad zoals ze dat van vroeger kenden.

Terwijl Rome en het bisdom een veel eigentijdser koers van het gehele kerkelijke leven voorstonden. Regisseur Sherman de Jesus begon aan Gods eigen Parochie als een zoektocht naar de mystiek zoals die zich manifesteerde bij pater Winand Kotte en zijn parochianen. Zij strijden voor het persoonlijk beleven van het geloof. Tegelijkertijd slagen ze erin de monumentale neogotische St. Willibrordkerk van de sloop te redden en te behouden voor het geloof. In een tijd van grote verwarring weet pater Kotte de intriges van het machtige en invloedrijke kerkelijke instituut te trotseren. Gods Eigen Parochie is een onthullend verhaal in een mooi weergegeven tijdsbeeld en bevat uniek archiefmateriaal.

2011
Digibeta
58’
Nederlands 

PERS

De film fascineerde mij, omdat ik werd meegezogen in het ‘waarom’ van de strijd tussen de machtige Kerk en een dwarse priester.”
- Cees Grimbergen-

Humanistische indruk van een geestelijke die zijn stempel heeft gedrukt op de katholieke seventies van Domstad Utrecht.”
- Rein Hannik

 Prachtig filmportret gemaakt van een door mensen gedragen tijdsbeeld…”
- Robert Lemm -

 


Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. Fax. |

Website by Koduijn