Filmaffichewedstrijd Alles Moet Nieuw – Piet Zwart

Memphis Film & Television en AVRO nodigen (grafisch) vormgevers uit om een ontwerp te maken voor het filmaffiche van Alles Moet Nieuw – Piet Zwart. De nieuwe film van regisseur Sherman De Jesus gaat over de vooruitstrevende en vernieuwende vormgever Piet Zwart.
Deelnemers kunnen hun affiche van 1 tot en met 29 februari 2012 uploaden via: http://fotowedstrijd.mijnalbum.nl/avro2/.

Het publiek stemt van 1 tot en met 15 maart 2012 op de ingezonden affiches. Het affiche dat de meeste stemmen krijgt wint de publieksprijs. Uit alle inzendingen kiest de vakjury het winnende ontwerp voor de juryprijs. De vakjury bestaat uit Wim Crouwel (grafisch ontwerper), Mieke Gerritzen (ontwerper en directeur MOTI, museum of the image), Anne Koningsberger (grafisch ontwerper, Koningsberger & Van Duijnhoven Ontwerpers),  Simone van den Ende (Hoofd Kunst & Cultuur en Drama AVRO) en Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum Den Haag).

De juryprijs winnaar ontvangt een geldbedrag van € 500,- en twee kaarten voor de wereldpremière in het Gemeentemuseum in Den Haag. Het winnende affiche wordt hét filmaffiche en wordt gebruikt voor alle publicitaire uitingen.
Het prijzenpakket voor de publieksprijs winnaar bestaat uit 2 kaarten voor de wereldpremière en een door de regisseur gesigneerde DVD. De winnaar van de juryprijs en de winnaar van de publieksprijs worden samen met de top 10 van affiches met de meeste publieke stemmen, onder andere geëxposeerd in MOTI.

De besloten wereldpremière van Alles Moet Nieuw – Piet Zwart is op zaterdagmiddag 14 april 2012 in het Gemeentemuseum Den Haag in aanwezigheid van regisseur Sherman De Jesus. Daarna is de film op 15 april 2012 te zien tijdens Bosch Art Film in Den Bosch. In het najaar van 2012 is de televisie-uitzending bij AVRO Close Up.

Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. Fax. |

Website by Koduijn