FAN

Scenario & Camera & Regie
Nienke Eijsink

 

Montage
Chris Teerink
Nienke Eijsink

 

Geluidsontwerp & Mixage
Mark Glynne

 

Muziek
Leo Anemaet

 

Animaties
il Luster Productions
Udo Prinsen
Nienke Eijsink

 

Productie
Eline van Wees

 

Producenten
Cécile van Eijk
Sherman de Jesus
 
Web
Officiële website

Deze coming of age documentaire vertelt het verhaal van een kind van de televisiegeneratie. Haar fantasiewereld én haar werkelijke leven worden in belangrijke mate beïnvloed door de immens populaire Australische televisieserie The Flying Doctors. Filmmaakster Nienke Eijsink gaat op zoek naar haar jeugdidool en eerste liefde: dokter Chris Randall uit The Flying Doctors die door de actrice Liz Burch gespeeld wordt.

Haar complete jeugd staat in het teken van dokter Chris Randall. Eerst wilde ze haar dochter zijn, later haar lover en uiteindelijk wilde ze Chris Randall zélf zijn! Ze gaat tot het uiterste om haar jeugddroom te realiseren. Haar ontluikende lesbische gevoelens probeert Nienke een plaats te geven door in haar fantasiewereld onder te duiken. Ze ontdekt dat je werkelijkheid en fantasie niet met elkaar moet verwarren. FAN gaat over het najagen van je jeugddromen, en over de confrontatie met de realiteit. Hoe voelt het je jeugddromen te realiseren? Hoe ver gaat de filmmaakster? Wanneer komt het moment dat zij haar jeugddromen loslaat?

2009
Digibeta
52 minuten
Nederlands en Engels gesproken


 

FAN is een documentaire met speelse trekken, over de kracht van fantasie, over de invloed van rolmodellen en over volwassen worden – in leven en carrière.”

 


Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. Fax. |

Website by Koduijn