Oerdak- Gedicht in wording

Regie
Pim Zwier

 

Camera
Aage Hollander

 

Camera assistent
Dirk-Jan Kerkkamp

 

Grip
Martijn Koot

 

Geluid
Menno Euwe
Marc Schmidt

 

Productie
Eline van Wees

 

Eindredacteur Omrop
Fryslân
Thom Verheul

 

Producent
Sherman de Jesus
Cécile van Eijk

 

Media
Presskit NL

 

Recensie Hechtzwaluwen, De Groene Amsterdammer

 

Coproductie
Memphis Film & Television en Omrop Fryslân

Een cinematografische, poëtische documentaire, met aandacht voor detail, ritme en verstilling. Op unieke wijze is de kijker getuige van het ontstaan van een gedicht.

Oerdak – Gedicht in Wording is een bijzondere Fries- Nederlandse documentaire van 30 minuten over de veelbelovende Fries – Nederlandse dichter Elmar Kuiper. De film is een portret over de werkwijze van de dichter. Vanaf de eerste woorden, tot het hoorbare commentaar en zelfreflectie, tot de uiteindelijke voltooiing van het Nederlandstalige gedicht en de publieke voordracht ervan. De film gaat niet alleen over het maakproces an sich, maar ook over hoe Elmar met zijn tweetaligheid om gaat. Hij groeit met het Fries op, maar hij is tweetalig in zijn hoofd. Na verschillende Friestalige bundels is recent zijn eerste Nederlandstalige bundel verschenen. Typerend in het werkproces van Elmar Kuiper zijn de fietstochten tussen zijn verschillende werkplekken. De film laat zien hoe de dichter rust en inspiratie vindt in het Friese landschap.

2009
Digibeta
30 min
Nederlands en Fries

 


 

Oerdak – Gedicht in Wording is een bijzondere Fries-Nederlandse documtentaire van 30 minuten over de veelbelovende Fries-Nederlandse dichter Elmar Kuiper.”
– Uitgeverij Augustus-

 


Memphis Film & Television | Maliebaan 24-26, 3581 CP Utrecht, The Netherlands | Tel. Fax. |

Website by Koduijn